25 Contoh Soal, Kunci Jawaban dan Pembahasan Kelas 9 SMP

Posted on

Dear Readers,

PustakaBahasaInggris.com – Simak 25 Contoh Soal, Kunci Jawaban dan Pembahasan yang akan saya berikan hari ini. Artikel ini khusus untuk kalian para peserta didik kelas 9 SMP.

Let’s do it!

25 Contoh Soal, Kunci Jawaban dan Pembahasan Kelas 9 SMP

25 Contoh Soal, Kunci Jawaban dan Pembahasan Kelas 9 SMP


Choose the correct answer!

This section is for number 1 to 10

Listening Section

Honesty is vital to making effective changes and … (1) who you really are and what you really want. When you… (2) about who you are or what you really believe, you … (3) the idea that you need to… (4) to be someone else or that you are not fundamentally “good enough”. Worse you undermine virtually every other key principle for self… (5) because they are based on the premise that you have … (6) your authentic self and your goals. This is impossible to … (7) if you are denying or deceiving yourself. Without the … (8) of who you are and what you really want, you cannot… (9) clarity in life and you cannot achieve your … (10) because you have no true direction. 

1. The correct answer is …

a. identify
b. identifies
c. identified
d. identifying
Jawaban: d. 
Jawaban yang tepat adalah, Indentifying.

2. The correct answer is …

a. lie
b. lies
c. lay
d. lays
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah, lie.

3. The correct answer is ….

a force
b. divorce
c. reinforces
d. reinforce
Jawaban: d
Jawaban yang tepat adalah, reinforce.

4. The correct answer is ….

a. pretend
b. pretends
c. pretended
d. pretending
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah, pretend.

5. The correct answer is …

a. improve
b. improves
c. improved
d. improvement
Jawaban: d
Jawaban yang tepat adalah, improvement.

6. The correct answer is ….

a. identify
b. identifies
c. identified
d. identifying
Jawaban: c
Jawaban yang tepat adalah, indentlfied.

7. The correct answer is ….

a. achievement
b. achieving
c. achieves
d. achieve
Jawaban: d
Jawaban yang tepat adalah, achieve.

8. The correct answer is ….

a. true
b. truth
c. clue
d. cloth
Jawaban: b
Jawaban yang tepat adalah, truth.

9. The correct answer is ….

a. save
b. gave
c. have
d. five
Jawaban: c
Jawaban yang tepat adalah, have.

10. The correct answer is ….

a. dream
b. beam
c. beams
d. dreams
Jawaban: d
Jawaban yang tepat adalah, dreams.

Dialogue for number 11 and 12

Anna: “Are you hungry, Hanny?”
Hanny: “No, but I am … (11) Let’s get a soda.”
Anna: “What about you, Johan?”
Johan: “I am hungry, very hungry.”
Hanny: “So, do you like… (12)?”
Johan: Yes, I do.”

11. The correct answer is ….

a. tirsty
b. tired
c. sleepy
d. fresh
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah, tirsty.

12. The correct answer is ….

a. sandwiches
b. milkshakes
c. orange juice
d. lemon tea
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah, sandwiches.

13. Yesterday I ran to my old friend. I… him for years.

a. had not seen
b. had not see
c. have not seen
d. have not see
Jawaban: b
Jawaban yang tepat adalah, had not see (bentuk past perfect tense).

14. Edi: “Would John be angry if I took his bicycle without permission? ’
Roni: “Of course he would be angry.”
From the dialogue, we know that….

a. Edi borrows John’s bike.
b. someone takes John’s bike.
c. Edi is not using John’s bike.
d. Roni forbids Edi to use John’s bike.
Jawaban: d
Jawaban yang tepat adalah, Roni forbids Edi to use John’s bike.

15. X: Has she already got some medicine?
Y: If she had visited the doctor, she would have been given medicine.
From the dialogue, we know that….

a. The doctor visited her and gave her medicine.
b. She visited the doctor, so she was given medicine.
c. She didn’t visit the doctor, so she wasn’t given medicine.
d. She didn’t visit the doctor because the doctor had already given her medicine.
Jawaban: c
Jawaban yang tepat adalah, She didn’t visit the doctor, so she wasn’t given medicine.

16. A: “Do you know the woman speaking with the professor?”
B: “Yes, she is our new lecturer…”

a. which also can speak English well
b. whose her daughter is a famous surgeon ES? in this town
c. who is also an assistant to the minister of woman affairs
d. whom also working as a consultant in a foreign company
Jawaban: c
Jawaban yang tepat adalah, who is also an assistant to the minister of woman

17. Shopkeeper: “Is there anything I can do for you?”
Customer: “I need a pair of Buccheri shoes. ”
In the dialogue, the shopkeeper wants to … help.

a. ask
b. get
c. offer
d. accept
Jawaban: c
Jawaban yang tepat adalah, offer.

18. Customer: “Excuse me. Could you show me where the fitting room is?”
Shop assistant: “….”
Customer: “Thank you”

a. Could I try this on?
b. Does this one suit me?
c. Sure, it’s over there.
d. Can I have this one, please?
Jawaban: c 
Jawaban yang sesuai adalah, Sure, it’s over there.

19. A friend of mine… father is the manager of a company helped me to get a job.

a. whose
b. whom
c. which
d. who
Jawaban: a 
Jawaban yang sesuai adalah, whose 

20. Manager: “Tom, … take this note to the accounting department?”
Tom: “Yes’ certainly.

a. is it possible for you
b. could you please
c. may I tell you
d. should I ask you
Jawaban: b 
Jawaban yang tepat adalah, could y0u please (bentuk permintaan bantuan dengan sopan)

21. Ria: “It’s break time… a cup of tea?
Yudi: “That would be very nice of you.”

a. May you get me
b. May I offer help to get
c. Could you help me to get
d. Would you like me to get you
Jawaban: d
Jawaban yang tepat adalah, Would you like me to get you (expression of offering something).

22. Tari: “Why do you admire your mother so much?”
Susi: “Don’t you know that she was the woman … “

a. who dedicated her life to the poor
b. whom the governor met at the party
c. of which house was very expensive
d. whose farmland is owned by her father
Jawaban: a
Jawaban yang tepat adalah, who dedicated her life to the poor.

Text for number 23 to 25

Trust is a key … (23) in our society today, and at times is hard to find. Truth is an essential in any career field: business, government, teaching, art, whatever you do, honesty can have a … (24) impact on your ability to make a living. Lies can cause pain, … (25) relationships of all types, and makes the person lying eventually feel guilt for what j they have done. If you consider the people in your life that you most respect and would trust with your life, one of the first qualities about them that you can name is that they are honest.

23. The correct answer is ….

a. factor
b. door
c. aspect
d. human
Jawaban: a
Jawaban yang tepat untuk mengisi teks rumpang adalah, factor.

24. The correct answer is ….

a. hug
b. bug
c. huge
d.  narrow
Jawaban: c
Jawaban yang tepat untuk mengisi teks rumpang adalah, huge.

25. The correct answer is ….

a. build
b. make
c. damage
d. encourage
Jawaban: c
Jawaban yang tepat untuk mengisi teks rumpang adalah, damage

Pelajari juga contoh-contoh soal yang lain di sini:

Vote your voice for better articles

Best regards: PustakaBahasaInggris.com