50 Contoh Soal TOEFL Listening Comprehension Lengkap dengan Kunci Jawaban dan Pembahasan PART 2

Posted on

Dear Readers,

Artikel ini melanjutkan tentang 50 Contoh Soal TOEFL Listening Comprehension yang ada pada artikel sebelumnya:

Langsung saja simak untuk Contoh Soal TOEFL Listening Comprehension no 26 samapai 50.

50 Contoh Soal TOEFL Listening Comprehension Lengkap dengan Kunci Jawaban dan Pembahasan PART 2

50 Contoh Soal TOEFL Listening Comprehension Lengkap dengan Kunci Jawaban dan Pembahasan PART 2


26. Woman: Were you finally able to get into that calculus class?
Man: Yeah, much to my regret.
Narrator: What does the man mean?

Jawab: The class was not worth it.
Keyword: Yeah, much to my regret.
Pembahasan: Kata “regret” (penyesalan) yang diucapkan laki-laki tersebut menunjukkan bahwa dia sebenarnya menyesal mengambil kelas tersebut. Hal ini mengimplikasikan bahwa kelas tersebut tidak terlalu berarti buat laki-laki tersebut.

27. Man: I brought over a little something for you to eat.
Woman: A little something? You brought the whole farm!
Narrator: What does the woman imply?

Jawab: There’s a lot of food.
Keyword: You brought the whole farm!
Pembahasan: Frasa “the whole farm” (seluruh pertanian) mengindikasikan bahwa sang laki-laki membawa makanan yang sangat banyak.

28. Woman: Hey, you can’t leave your car in that spot. The lot’s closed.
Man: Oh, come on. How about if I pay you to double?
Narrator: Where does the conversation take place?

Jawab: a parking garage
Keyword: The lot’s closed.
Pembahasan: Kata “lot” memiliki arti “tempat parkir”, sehingga bisa disimpulkan bahwa mereka sedang ada di tempat parkir.

29. Man: Well, to be or not to be, that’s the question.
Woman: Yeah, thanks, Shakespeare.
Narrator: How does the woman feel about the man?

Jawab: she is not amused by his answer.
Keyword: Yeah, thanks, Shakespeare.
Pembahasan: Komentar si wanita menunjukkan bahwa dia tidak suka dengan jawaban laki-laki tersebut.

30. Woman: What’s the matter with you lately? You look terrible.
Man: Oh, nothing much. I’m just a little homesick.
Narrator : What is wrong with the man?

Jawab: He misses his hometown.
Keyword: Homesick.
Pembahasan: Kata “homesick” memiliki arti rindu kampung halaman, sehingga memiliki makna yang sama dengan miss hometown.

Script 1

Narrator: Questions 31 through 34 are based on the following talk.

Man: I’m Janie Foster’s father. I got a call that she’d been in an accident. Is she all right?

Woman: Oh, yes, Mr. Foster. As I said on the phone, it’s nothing serious. She was more frightened than hurt. We’d like your permission to take a couple of x-rays, though, just to be absolutely sure.

Man: Of course. Can you tell me how it happened?

Woman: Apparently she was coming down that steep hill near the school. She couldn’t stop her bike in time when the light changed. The driver saw her coming and stopped in the intersection, but she coasted right into his car.

Man: Great! I’ll probably wind up paying for damage to the car! Can I see her now?

Woman: Surely. She is in the waiting room telling some other patients about her mishap. Come this way. 

31. Narrator: Whom the man and woman talking about?

Jawab: the man’s daughter.
Keyword: I’m Janie Foster’s father.
Pembahasan: Perkataan “I’m Janie Foster’s father” (Saya ayahnya Janie Faster), mengindikasikan bahwa mereka sedang, membicarakan anak dari laki-laki tersebut.

32. Narrator: What injuries occurred in the accident?

Jawab: They still don’t know for certain.
Keyword: More frightened than hurt; just to be absolutely sure.
Pembahasan: Dari kata-kata yang diungkapkan oleh sang wanita (more frightened than hurt; just to be absolutely sure) mengindikasikan bahwa mereka belum mengetahui luka yang ada pada gadis tersebut secara pasti.

33. Narrator: What caused the accident?

Jawab: A bicyclist ran into a car.
Keyword: She coasted right into his car.
Pembahasan: Kata “coasted into…” (meluncur ke arah…) memiliki makna yang sama dengan “ran into…” (berlari ke arah…)

34. Narrator: Besides the girl’s health, what concerns the man?

Jawab: possible damage to the car.
Keyword: I’ll probably wind up paying for damage to the car!
Pembahasan: Pada akhir percakapan laki-laki tersebut menanyakan kemungkinan ganti rugi kerusakan mobil “damage to the car”.

Vote your voice for better articles

Best regards: PustakaBahasaInggris.com